Coronabeleid

Coronabeleid

Actueel Corona beleid en reglement Effekt’74

Update 29 september:

– In de sportzaal mogen alleen spelers (en trainers) aanwezig zijn tijdens trainingen en wedstrijden

– De kantine is gesloten (tot tenminste 20 oktober)

– Supporters zijn (helaas) voorlopig niet welkom.

– Bij voorkeur dienen jeugdleden alleen te komen of afgezet te worden bij de voordeur.

– Hou je aan de regels in de sportzaal en de regels zoals vermeld op onze website.

Update 20 augustus 2020

Algemene regels bij het eventueel betreden van de sportzaal en kantine:

–               Hou buiten het spelen altijd  1,5 meter afstand

–               Nies, hoest of kuch in je elleboog

–               Ben je ziek, heb je klachten, heb je huisgenoten met COVID-19 gerelateerde klachten blijf thuis;

–               Desinfecteer bij binnenkomst zaal je handen en volg de aangegeven looproutes;

–               Desinfecteer bij binnenkomst kantine je handen;

–               Effekt registreert alle spelers en bezoekers (zie hieronder de methodes)

–               Ben je een bezoeker van de vereniging zet je naam op de registratielijst bij de ingang van de kantine;

–               Je dient altijd de aanwijzingen en instructies van het “Corona aanspreekpunt” op te volgen

–               Effekt’74 volgt de regels van het RIVM, NOC/NSF, NTTB en de SAWE

Trainingen:

Vanaf maandag 17 augustus 2020 starten de trainingen weer in aangepaste vorm.

Trainingen Jeugd:

Alle jeugd leden mogen deelnemen aan de training op zowel de maandag als de woensdagavond. Ben je verhinderd graag afmelden bij 1 van de trainers. 

Voor de jeugd geldt op maandagavond trainen van 18.45 uur – 19.45 uur, maximaal 5 minuten voor aanvang aanwezig en na de training de zaal z.s.m. verlaten conform de looproutes.

Op woensdagavond trainen van 18.30 uur – 19.45 uur, maximaal 5 minuten voor aanvang aanwezig.

Ouders worden vriendelijk verzocht om hun kind buiten bij de zaal af te zetten en weer op te halen. (indien u kind te jong is en u mee wilt mag dat echter dient u zich dan bij de ingang van de zaal en kantine te registreren en zich te houden aan de COVID-19 voorschriften) 

Training Senioren:

Wil je training volgen op de maandag geef je op bij de TC. Bij opgave graag wel aanwezig zijn. Dit geldt voor team 4 en lager. Het is verdeeld in 2 blokken (20:00/21:00 en 21:15/22:15). Zie verderop de indeling. De indeling komt ook op de website te staan. 

Wil je vrijspelen op de maandag avond dan is dit mogelijk in het blok van 21.15 – 22.15. Ook hier moet je voor aanmelden. Er mogen max 12 personen deelnemen per blok. De leden die training volgen gaan voor. Als er in blok 2 ruimte is kan dit aangevuld worden met vrij spelers. 

De senioren van team 1 tm 3 mogen op woensdag spelen. Er vindt geen training plaats. Ook hier geldt dat er vrijgespeeld mag worden door overige leden. Aanmelden is niet nodig maar je moet wel de presentie lijst invullen. Zo weten we wie wanneer in de zaal/kantine is geweest. 

Vrij spelen:

Voor het vrijspelen geldt dat je een presentielijst moet invullen. Wanneer het maximaal aantal spelers bereikt is, is het niet mogelijk om te spelen deze avond.

Op maandag vanaf 21:15 tot 22.15uur is er een mogelijkheid tot vrijspelen mits er ruimte is. Er vindt in dit blok een training plaats maar bij ruimte mag je dus komen vrijspelen. Er mogen max 12 spelers in de zaal.  

Op woensdag is er vanaf 20.00 de mogelijkheid om vrij te spelen. Hier geldt dat spelers van team 1 tm 3 voorrang hebben. Als er ruimte is tot max 12 spelers mogen alle senioren hier gebruik van maken. 

Vrijdagavond mogen jeugd 1 en alle senioren komen vrijspelen tot max 24 spelers. Dit kan vanaf 19.30. De sleutel is af te halen bij Familie te Wierik. Vanaf 20.00 zal de kantine opengaan 

Zaterdagmiddag mogen jeugd 1 en alle senioren komen vrijspelen tot max 24 spelers. Dit kan vanaf 13.30. De sleutel is af te halen bij Familie te Wierik. Vanaf 14.00 is de kantine open. 

Presentie lijsten: 

Voor zowel de training als toegang tot de kantine is het de bedoeling dat je de presentie lijst invult. Vul hier de datum en je naam in. Dit is nodig voor het geval er toch een corona uitbraak plaatsvind of 1 van de leden besmet is. Zo kunnen we deze gegevens overdragen aan de GGD voor een contact onderzoek. De trainers houden de lijsten bij tijdens de training. Op vrijspeel avonden zijn de leden zelf verantwoordelijk voor het invullen. Liever 1x te veel ingevuld dan 1x te weinig. Kortom dit is erg belangrijk. 

Trainingstijden:

Maandag:

– Alle jeugd leden van 18:45 – 19:45 trainers Gerian en Erwin

– Senioren (max 12) van 20:00 – 21:00 Trainer Ramon

– Senioren (max 12) van 21:15 – 22:15 Trainer Ramon

– Eventueel vrij spelen (presentie lijst invullen verplicht)

Meer dan de maximaal aantal spelers zijn niet toe gestaan.

Trainingsgroepen: 

Voor de duidelijkheid zetten we de namen van de mensen die zich ophebben gegeven in het juiste blok. We nemen hier geen aparte afmeldingen in mee. Als je je op hebt gegeven voor een blok en je kan een maandag niet maakt dat niet uit. Graag wel afmelden bij de trainer of TC. 

Maandag 20:00-21:00  Maandag 21:15-22:15 
Freddy Holle  Zarin Melko 
Erwin Meijers  Anton Luiken 
Dylan Vellheuer  Marcel le Clercq 
Richard Tjippjes  Martijn Super
Gerian te Wierik  Hans van Burken 
Vicent Klaassen  Edmund Woolderink 
Andre Danneberg    Pieter Berkel
Danny Munsterman    Meilieke An Voortman
Frank Leijzer    Erik Manning
Roelie Woolderink    Mark Brinks
Peter Holtkamp    Ping Huang
11 personen  11 personen

Woensdag:

– 18:30 – 19.45 alle jeugdleden trainers Gerian of Erwin samen met Lisanne.

– Vanaf 20:00 senioren vrijspelen (max. 12 personen)

Vrijdag:

– Vanaf 19:00 vrijspelen tot aan de competitie. Max. 24 personen in de hele zaal

Sleutels:

Sleutels: 

Vanaf maandag 24 augustus is de sleutel af te halen bij: 

Familie te Wierik 

Tijmstraat 1 

7641 EC Wierden 

Stem onderling af wie de zaal afsluit en de sleutel aflevert bij de familie te Wierik (brievenbus) 

Vrij spelen:

Voor het vrijspelen geldt dat je een presentielijst moet invullen. Wanneer het maximaal aantal spelers bereikt is, is het niet mogelijk om te spelen deze avond.

Opzet zaal:

Tijdens de trainingen mogen er maximaal 6 tafels in de zaal geplaatst worden. 3 om 3.

Tijdens het spelen is de 1,5 meter afstand niet noodzakelijk. Er mag geen dubbel gespeeld worden. Bij het verlaten van de tafel moet de 1,5 meterregel weer in acht genomen worden.

Het is de bedoeling dat er zo min mogelijk gelopen wordt door de zaal heen. Geen wisseling van speelhelft/tafel.

Materiaal:

Het is de bedoeling dat per training 1 bak met ballen gebruikt wordt. Na de training moet de bak opgeruimd worden en zal er een nieuwe bak gebruikt moeten worden. Dit betekend op maandag 3 bakken met ballen. Woensdag 2. Vrijdag en zaterdag 1. 

Het schoonmaken van de tafels moet gebeuren met het materiaal wat wij aanleveren. Maak geen gebruik van de schoonmaakmiddel die de SAWE aanlevert. Dit is slecht voor onze tafels. 

Opgave competitie:

Op dit moment is het nog onzeker of de competitie in september zal starten. We willen jullie nogmaals vragen of je competitie wilt spelen of niet. We kunnen ons voorstellen dat er leden zijn die hun bedenkingen hierbij hebben komend seizoen en liever geen competitie willen spelen. Jullie wensen kunnen door gegeven worden aan de TC.

Legionella

Op dit moment heeft de SAWE in onze sportzaal een probleem met legionella in de douches en derhalve mag er voorlopig niet gedoucht worden of gebruik worden gemaakt van leidingwater, leden worden geacht hun sportkleding thuis aan te doen. Schoenen mogen in de kleedkamers verwisseld worden. Tas en schoenen dien je mee te nemen naar de zaal evenals water of ander drinken tijdens de trainingen.

Kantine:

De kantine is gesloten tot in ieder geval 20 oktober en mag derhalve ook niet gebruikt worden.

de kantine commissie zal de  kantine corona proof inrichten en beraadt zich nog over hoe de verkoop van drinken en snack in te richten conform de richtlijnen. 

Het idee is om in elk geval verpakt drinken (blik en flesjes, en verpakte snacks (mars, snickers twix) aan te bieden, indien noodzakelijk bestaat de kans dat de prijzen iets aangepast moeten en zullen worden.

Voorlopig is de kantine op maandag dicht.

Wanneer de kantine open is verzoeken we jullie om je aan de geldende voorschriften te houden en alleen gebruik te maken van de aangewezen zit plaatsen. Staan aan de bar of lopen door de kantine is niet toegestaan. Er wordt een gezondheidscheck uitgevoerd.

VOL is VOL. Een registratielijst moet getekend worden. 

Tevens wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk contactloos te betalen.

Opstelling zaal en manier van spelen

I.v.m. de ruimte in de zaal en de mogelijkheden om tafels op te stellen conform de richtlijnen mogen er op de Maandag (van 18.45-19.45 uur en van 20-21 uur en van 21.15-22.15 uur), Woensdag  (van 18.30-19.45 uur) en op zaterdag (van 13.30-17.30 uur) maximaal 12 spelende leden in de zaal aanwezig zijn. Er wordt niet gedubbeld en er wordt niet van tafelhelft gewisseld. Dit aantal is exclusief de trainer (s).

Op de Vrijdag (na 19.15 uur tot 23 uur) mogen er maximaal 24 spelende leden in de zaal zijn aangezien we dan de gehele zaal tot onze beschikking hebben.  Dit aantal is exclusief de trainer (s)

Op de vrijdagavond mogen er maximaal 12 tafels worden opgesteld en op de andere dagen maximaal 6 tafels, de tafels moeten worden opgesteld conform het in de kantine aanwezige voorschriften.

Voor aanvang van de trainingssessies zal er een bak staan van waar de ballen gehaald worden die gebruikt mogen worden, de ballen dienen na afloop in dezelfde bak terug te worden gedaan.

Het desinfecteren van de tafels zal voor en na de trainingssessie van de jeugd worden gedaan door de trainers, het desinfecteren voor en na de trainingssessie van de senioren dient door de senioren zelf te worden gedaan. Desinfecteren van de tafels mag alleen met desinfectiemiddel van Effekt’74 aangezien deze geschikt is voor onze tafels!

Desinfectiemateriaal is aanwezig.

CORONA aanspreekpunten:

Tijdens de trainingen zijn de trainers het corona aanspreekpunt van de vereniging, op de andere dagen zal de aanwezige barman / vrouw het corona aanspreekpunt zijn.

Nieuwe leden

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via de TC. De TC zal je dan informeren over de mogelijkheden en de gang van zaken.

Voorbehoud

Het bestuur kan per direct afwijken van het bovenstaande wanneer er situaties of regels veranderen. Hierover wordt u dan per e-mail geinformeerd.

Vragen?

Voor vragen kunnen jullie contact opnemen met de TC of het bestuur.